Erkend StartersCoach

Video's

De basis van een hypotheek

Kijken = begrijpen
Alles over de aankoop en financiering van een eerste woning in woord en beeld.

Méér voor minder!

Meer info

STAP 1

AankoopAdvies

Naast een kosteloos AankoopAdvies stellen we je via onze website alle benodigde informatie en rekentools ter beschikking om zelf slimme en passende keuzes te kunnen maken.

Meer info

STAP 2

Persoonlijk BudgetAdvies

In een Professioneel Persoonlijk Budgetadvies beoordeelt de Erkend StartersCoach alle inkomsten en uitgaven welke voor je worden vastgelegd in een persoonlijke begroting.

Antwoord op de vraag 'Is de hypotheek ook betaalbaar?'

Meer info

STAP 3

Online HypotheekAdvies

Naast online advies, kun je documenten simpel uploaden en/of digitaal aanleveren. Op basis van je persoonlijke voorkeuren stellen we de best passende hypotheek voor je samen.

Voordelig, snel, helder en duidelijk!

Meer info

STAP 4

Risico analyse

We brengen de risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden voor je in beeld. Bespreken jouw specifieke situatie en helpen je bij het nemen van de juiste beslissingen.

Meer info

STAP 5

Bemiddeling

Wij onderhouden de contacten met de betrokken instanties. Regelen voor jou de hypotheek, de Starterslening en zo nodig de verzekeringen. We houden je over de afwikkeling telefonisch, online en via de mail volledig op de hoogte.

Meer info

Online HypotheekAdvies

 tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/STAP1.PNG  tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/STAP2.PNG  tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/STAP3.PNG

Oriënteren en berekenen

Online HypotheekAdvies

Financiering van de woning

Via ons portaal MijnStarterswoning stellen we je alle benodigde informatie en rekentools ter beschikking om zelf slimme en passende keuzes te kunnen maken. Je ontvangt online advies.
Documenten kun je simpel uploaden en op basis van je voorkeuren stellen we de best passende hypotheek voor je samen. Snel dus voordelig, helder en duidelijk!
Wij onderhouden de contacten met de betrokken instanties. Regelen de hypotheek, Starterslening en verzekeringen. We houden je over de afwikkeling telefonisch, online en via de mail volledig op de hoogte.

Online HypotheekAdvies: 

tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/STAP1.PNG

Oriënteren en berekenen

e

TOELICHTING STAP 1

Kosteloos online oriënteren

Kosteloos online oriënteren

Een Startershypotheek afsluiten via de Erkend StartersCoach begint met kosteloos oriënteren. Dat kan bij je thuis, bij ons op kantoor of via je pc of tablet via online Hypotheekadvies. Ontdek het gemak van online advies, tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek. Onze Erkend StartersCoach is in beeld, jij niet als je dat niet wilt.

Op basis van een persoonlijk dossier kun jij jezelf uitgebreid oriënteren op wat je kunt lenen en wat daarbij jouw maandlasten worden. Dit kost je niets. Zo ga je goed voorbereid en met vertrouwen het betaalde hypotheekadviesgesprek in.

Voorbereiden op het oriëntatiegesprek

Voorbereiden op het oriëntatiegesprek

Je ontvangt een uitnodiging per mail om je actief voor te bereiden op het oriëntatiegesprek.  Een link in de mail geeft je toegang tot een beveiligde omgeving, waar je:

 1. korte video's kunt bekijken met relevante info over de aankoop en financiering van een eerste woning;
 2. een vragenlijst kunt invullen aangaande je wensen en uitgangspunten;
 3. jouw persoonlijke documenten kunt oploaden. Doe dit tot uiterlijk 2 werkdagen voor het oriëntatiegesprek, zodat de Erkend StartersCoach zich goed kan voorbereiden en verdiepen in jouw persoonlijke situatie.
Onderwerpen die tijdens het oriëntatiegesprek aan bod komen

Tijdens het oriëntatiegesprek:

 • bespreken we jouw financiële situatie;
 • rekenen we je voor hoeveel je per maand maximaal verantwoord kunt betalen en welk bedrag je daarbij maximaal verantwoord kunt lenen;
 • geven we algemene informatie over hyptheekrentetarieven en hypotheekvormen;
 • lichten we de dienstverlening van de Erkend StartersCoach toe, welke stappen we doorlopen en wat de kosten hiervoor zijn.

Online HypotheekAdvies: 

tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/STAP2.PNG

Online HypotheekAdvies

e

TOELICHTING STAP 2

Het betaalde hypotheekadviesgesprek

Het betaalde hypotheekadviesgesprek

Besluit je een vervolgafspraak te maken voor een hypotheekadviesgesprek, dan worden hiervoor advieskosten in rekening gebracht. De Erkend StartersCoach:

 • berekent wat je maximaal verantwoord kunt lenen;
 • stelt vast of je voor een Starterslening in aanmerking komt, of er nog budget is en hoeveel jij tijdelijk gratis extra kunt lenen;
 • stelt vast voor welk bedrag je een Starterswoning kunt kopen;
 • adviseert jou de best passende hyptheekrente en hypotheekvorm(en);
 • adviseert je hoe jouw hypotheek ook in de toekomst betaalbaar blijft.
Risico's en de betaalbaarheid van de hypotheek

De Erkend StartersCoach bespreekt met jou de risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. We bespreken jouw specifieke situatie en helpen je bij het nemen van de juiste beslissingen.

Onze adviezen en jouw keuzes vatten we samen in een adviesrapport. Dat adviesrapport ontvang je per mail, zo kun je jouw keuzes nog eens rustig overdenken.

Online HypotheekAdvies: 

tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/STAP3.PNG

Financiering van de woning

e

TOELICHTING STAP 3

Voorbereiden op het hypotheekadviesgesprek

Afsluiten van jouw Startershypotheek

Kies je ervoor de hypotheek en verzekeringen voor het afdekken van risico's via de Erkend StartersCoach af te sluiten, dan ontvang je per mail hiervoor de verschillende offerte's. De offerte's kunnen in een aanvullend webcam gesprek nader worden besproken. Bij acceptatie dienen de offerte's en/of aanvraagformulieren ondertekend aan ons te worden toegezonden per mail of per post.

Dienstverlening en kosten

Advies & bemiddelingstarieven uit de markt¹

ABN-AMRO € 1.750,-
Huis & Hypotheek²  € 2.750,- 
Hypotheekshop² € 3.144,-
Hypotheker² € 2.390,- 
ING Bank² € 2.100,-
Rabobank met eigen voorbereiding² € 1.000,-
Rabobank zonder eigen voorbereiding²  € 1.450,-

Aan de vermelde gegevens uit bovenstaande tabel kunnen geen rechten worden ontleend.
De tarieven zijn standaard tarieven welke per situatie kunnen verschillen.

Het tarief van de Erkend StartersCoach bij online advies & bemiddeling³

 tl_files/inpagina/Label/Label - Tarief € 1450.png

¹ Afsluitkosten voor overlijdensrisicoverzekering en inkomensverzekering en de kosten voor jaarlijks onderhoud zijn niet inbegrepen.

² Bieden geen online advies aan en/of tarieven zijn niet bekend.

³ Inclusief advies Starterslening! Bemiddelingskosten Starterslening en afsluitkosten voor overlijdensrisicoverzekering en/of inkomensverzekering zijn niet inbegrepen.


Overige situaties en nazorg

Periodiek Financieel Onderhoud

TOELICHTING

Nazorg ofwel Periodiek Financieel Onderhoud

Informeer bij de Erkend StartersCoach naar de mogelijkheden en kosten

Ook na het afsluiten blijven we graag met je in contact. Veranderd er iets in jouw situatie? Laat het ons dan direct weten. We kijken samen of jouw hypotheek en overige financiële producten nog bij je passen. Ook als je moeite hebt om jouw financiële verplichtingen na te komen zijn we er voor jou. Samen gaan we dan op zoek naar een passende oplossing.

Continu financiële zekerheid

Op basis van een periodiek persoonlijk onderhoudsgesprek inventariseren wij steeds opnieuw jouw wensen, doelstellingen, financiële situatie en mogelijkheden. Hierop actualiseren wij jouw persoonlijk KlantProfiel (KP) en de door jou afgesloten financiële producten. Zo ben jij ervan verzekerd dat ervoor jou de beste keuzes worden gemaakt en dat jouw financiën nu en in de toekomst up-to-date zijn.